Advertisers

Annonceudvidelser
Part 2

 

SMS-udvidelser:

 Forklaringen ligger i navnet. Der er dog nogle ting, som man skal være opmærksom på, før man kan tage en beslutning om, det giver mening eller ej. Helt grundlæggende handler det om, at folk har mulighed for, at skrive til dig direkte på SMS ved et klik på en annonce:

 

Det er altså vigtigt at det nummer, der er tilknyttet de valgte annoncer, kan modtage en SMS.

SMS-udvidelsen skal opfattes som en ”Quick Mail”, derfor skal man også være klar over, at der forventes et hurtigere svar end eksempelvis e-mail. Giver dette mening for din virksomhed eller kampagne, skal du også kunne svare hurtigt. Har du ikke ressourcerne til at besvare henvendelserne kan du gå glip af potentielle kunder og  omsætning.  Har du ressourcerne til, at besvare SMS-henvendelserne, kan dette værktøj være en god service med potentiale for yderligere omsætning. Det er også en god mulighed for hurtigt at kunne komme i kontakt med din virksomhed.

SMS-udvidelsen kan bruges på Konto- Kampagne- og Annoncegruppeniveau, så der er mulighed for, at gøre det mere overordnet, eller på specifikke kampagne og annoncegrupper.

 

Adresseudvidelse:

Denne udvidelse kan bruges til, at vise folk hvor din forretning fysisk befinder sig. Dette er en fordel, hvis din forretning afhænger af, at folk fysisk møder op, det kunne eksempelvis være:

 

  • Frisør
  • Tandlæge
  • Bager

 

Det kan også være en kombination af online og offline forretning. Dette kan være en god ide, hvis du eksempelvis, sælger tøj, værktøj eller lignende produkter. Fordelen ved adresseudvidelsen er, at interesserede brugere hurtigt kan få et overblik over, hvor langt der er fra deres position til din forretning. Det giver også folk mulighed for hurtigt, at kunne se åbningstider, kundeanmeldelser og rutevejledning. Denne udvidelse opfordrer, derfor også de interesserede brugere til at besøge den fysiske butik.

 

En adresseudvidelse kan se ud som følger:

 

Vi anbefaler, at man kun gør brug af adresseudvidelse, hvis man har en fysisk butik, og gerne vil have flere besøgende.

Har du tilknyttet adresseudvidelserne uden at have en fysisk butik, men blot ønsker retur via. post, så kan en adresseudvidelse skabe forvirring. Nogle brugere vil fejlagtigt tro at denne tilføjelse af adresse betyder at du har en fysisk butik. Dette kan medføre en negativ forbrugeroplevelse og give potentiale kunder et negativt syn på din virksomhed.

Det handler – ligesom i meget andet med Google – om relevans.

 

Adresseudvidelse til affilierede virksomheder

Sælger du dine produkter gennem en 3. part og ikke direkte til kunderne, kan du med affilierede adresseudvidelser, vise hvor folk kan købe dine produkter. Dette kan du gøre via. dine annoncer på Google Netværk.

 

Et eksempel på dette kunne være:

  1. En potentiel kunde søger efter dit produkt
  2. Du har i forvejen en kampagne med annoncer, som vises når folk søger på dit brand. Har du her affilieret adresseudvidelser, vil din annonce blive vist sammen med adressen til den nærmeste butik, der sælger dit mærke.
  3. Har personen søgt efter dig via. Mobilen, kan personen få en rutevejledning direkte på telefonen til butikken
  4. Person kommer forbi og køber dit produkt

 

Det er vigtigt at tilknytte de virksomheder/butikker, der skal være en del af udvidelsen, i det man opretter den. Har man tilknyttet de butikker, der skal være med, så vil Google automatisk vise den adresse, som har den korteste afstand til personen.

Udvidelsen kan tilføjes på konto niveau og dækker på nuværende tidspunkt kun detailhandel og bilforhandlere.

Dette er godt værktøj til, at styrke samarbejde med forhandlere af ens produkter, og samtidig potentielt øge ens egen salg.