Google Shopping - Advertisers

Google Shopping

Google Shopping er en kampagnetype, der kan give et virkeligt positivt afkast på dine produkter. Hvis du driver en webshop, er shopping et must!

Værd at vide om Google Shopping

Illustration af Shopping annoncer. Bemærk at der er to produkter fra samme forhandler.

Med Google Shopping får du dine produkter vist øverst under søgebjælken, eller ude i højre side på Google. Produkterne vises sammen med et billede af produktet samt pris, hvilket gør, at Shopping kampagner skiller sig markant ud fra andre kampagnetyper på Google.

Udover at være placeret øverst på søgningerne er Shopping ydermere effektivt, fordi det fører brugerne direkte ind på købssiden for produktet. Derfor skal der ikke mange klik til for brugeren, før vedkommende foretager sig et køb. Jo færre klik for kunden = des højere chance for omsætning. Shopping giver samtidig mulighed for, at vise flere produkter på samme tid, fra samme hjemmeside, hvilket søgeordskampagner ikke har mulighed for.

Billedet ovenover viser, hvordan Shopping annoncer typisk ser ud, når de vises under søgebjælken. Bemærk hvordan jeg har søgt efter ”kamera”, hvorefter Google automatisk viser et udvalg af kameraer. Elgiganten får samtidig vist både en søgeordsannonce samt en shopping annonce – så med Shopping er der mulighed for større eksponering på søgenetværket.

Sådan virker Google Shopping

Illustration af Shopping annoncer. Bemærk produkterne vises ude i højre side.

Da man i en webshop typisk arbejder med mange produkter, der løbende opdateres fra dag til dag, kan det være overvældende som annoncør manuelt at rette alle produktoplysninger til eftersom de ændres konstant.

Derfor er Google Shopping opsat sådan, at den løbende opdaterer produktinformationerne fra et produktfeed. Dette produktfeed skabes ved at oprette en .xml fil, der indeholder informationer omkring webshoppens produkter. Google vil bruge op til 3 arbejdsdage på at godkende feedet i Google Merchant Center (læs mere herom længere nede i denne guide) og vil herefter bruge informationer fra feedet til at udpege hvilke produkter, der vises annoncer for, samt hvilke typer søgninger, der udløser annoncerne.

Trin for trin procedure:

  1. Jo mere specifik din Shopping søgning er, des mindre resultater bliver der typisk vist. Eksempelvis er der søgt på ”ARCAS Pandelygte 160” på nedenstående billede, hvor der kun vises et enkelt produkt.

    Din webshop uploader informationer løbende omkring produktinformation til Google vha. en .xml fil (produktfeed).

  2. Denne fil scannes indimellem (typisk én gang om dagen) for altid at have relevante produktinformationer.
  3. Hver gang en bruger søger på Google, vil Google vise produkter fra produktfeedet og rangere dem efter relevans, samt buddene på produkterne i Google Shopping kampagnen.
  4. Når en bruger klikker på en Shopping annonce bliver vedkommende ført direkte til indkøbssiden for det givne produkt.
  5. Annoncøren bliver faktureret pr. klik ligesom ved andre typer annoncer.

Er du klar til at få mere ud af din virksomhed?

Hør hvordan vi kan hjælpe dig til at udvide din forretning og nå nye markeder.

Skal vi hjælpe dig og din virksomhed?

Vi tager gerne et uforpligtende møde og byder ind med, hvordan vi kan hjælpe lige netop din virksomhed.

Kontakt os

Udfyld formularen og vi vender straks tilbage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Annoncører